Kenapa Zul Sulong tak edit artikel Hina PAS sebagaimana dia edit artikel-artikel Presiden dan Timb. Mursyidu Am??

Selepas mendapat kritikan hebat, Harakahdaily akhirnya delete artikel tersebut. Adakah memadai artikel itu ditarik tanpa meminta maaf? Bagi aku tak memadai. Ini bukan tersilap, bukan tak sengaja. Yang penting ini bukan pertama kali? 

Kenapa Zul Sulong terlalu amanah sehingga menyiarkan full version, sama macam yang disiarkan di blog Lim Kit Siang? Kenapa time artikel Presiden, Mursyidul Am, Timbalan Mursyidul Am, ditapis, di edit, diolah sehingga lari dari maksudnya yang asal?

Bukankah realiti ini jelas menunjukkan bahawa Zul Sulong adalah parasit yang merosakkan Imej PAS? Kalau ini pertama, kedua atau ketiga, saya boleh lagi menganggap ianya tak sengaja. Tapi kalau ini yang ke ratusan kali, maka ini adalah jahat. kalau anda tak kata jahat, masih nak husnu zonn, anda macam seorang bapa yang melihat anaknya dirogol, kemudian biarkan perbuatan si perogol sambil berkata, mungkin niat perogol tu baik, tak baik su' zonn.

Apa illat  yang saya maksudkan? Yang saya maksudkan ialah, islam memerintah kita berhukum dengna zahir dan tak boleh berhukum dengna batin. Jadi bila jelas perbuatan perogol merogol anak anda, maka pada masa itu anda perlu bertindak dan bukan lagi berpegang dengan akhlak 'bersangka baik', kerana akhlak pada masa itu ialah mesti mencegah perkara yang zahirnya salah.
Thomas Seng-Hock Lee - Pendakwah Kristian yang menulis artikel yang dihormati oleh Zul Sulong. Sekalipun tulisa itu salah dan kita akui bahawa itu persepsi beliau yang sepatutnya didahului oleh dialog dengan PAS. Apa yang menjadi isu ialah kenapa malaun Zul Sulong membenarkan artikel ini masuk ke Harakahdaily seolah-oleh mengajak orang ramai berfikir dengan methodology pemikiran seorang kuat kristian? Apa kita nak takwil Zul Sulong ni?

Begitu juga kes Zul Parasit ini, zahir menunjukkan Zul Sulong membuat salah. Bila salah berulang kali dan terus serta terus dan terus dilakukan sekalipun ratusan kali ditegur oleh pimpinan, maka itu zahir menunjukkan bahawa ia berniat jahat. kalau anda masih kata, kita mesti husnu zon, maka anda behukum dengan batin.

Sekalipun kritikan demi kritikan dilemparkan, ZUl Sulong dan Rasyidi Hassan buat main-main je. Dalam program Harakah di Port Dickson baru-baru ini, dua parasit ini sambil gelak ketawa bergurau tentang 'awak tu parasit'. Padahal ahli pas cukup parah, cukup terkeliru dan PAS kelihatan berpecah angkara dua parasit ini. Diorang ni makan gaji 'besar' dari kerja 'itu'. Dia makan duit gaji yang kita beri, hina dan rosakkan kita. Apakah perkara ini masih boleh dibiarkan?

Pada tahap ini, kalau dua Parasit ni ada maruah, aku gesa supaya diorang letak jawatan. Bukan dengan muka tak malu, terus pegang jawatan di Harakah dan Harakahdaily. Makan gaji haram. kemudian dengna muka sposen pergi ke sana ke sini dalam program parti dalam keadaan ketawa dan senyum-senyum.

Sebab tu saya menyeru semua pihak tampil buat laporan disiplin dan anda wajib, wajib dna wajib kata 'boooo' dan 'blaaaaaah' kat dua parasit ini.

Oleh kerana Parasit tu dah delete, aku buktikan prt sc yang aku dah buat 2 hari lepas. Kalau nak tengok artikel asal tentang bagaimana seorang misionary kristian, tulis artikel hina kepimpinan PAS, boleh dilepas siarkan oleh parasit jahat zul sulong ni.Nak tengok yang penuh, klik kat Lim Kit Siang punya blog di sini.


6 comments:

 1. salam tuan tanah,dengo kate ade pgolakan exco d kedah,ni keje geng parasit gak ke?

  ReplyDelete
 2. Saya tertanya-tanya artikel yang ditulis oleh Paderi Thomas Seng Hock Leng boleh Lim Kit siang muatkan didalam blognya? ini menunjukkan Lim KS tidak ada hormat kepada pemimpin PS dan khususnya Partai Islam ini sendiri. Pernahkah kita memuatkan artikel yang menghina atau menghentam mereka? Lansung tak ada. Hari ini didalam Blog Suara Pakatan Rakyat pula hendak Anwar ibrahim campur tangan dalam pentadbiran negeri Kedah?. Saya rasa itu blog PKR. Kawan jenis apa ini yang PAS ada?. Minta Majlis Syura Ulamak PAS timbang kembali kedudukan kita dalam PR.

  ReplyDelete
 3. Dah la kader PAS jd kuda tiap kali pilihanraya. Lepas tu PAS jd bahan kutukan pulak. Cukup2 lah berkiblatkan ajaran Nik Aziz. Kembali pada prinsip Islam. Kalau nak perjuangkan Islam, ikut syariat. Bukannya nafsu pemimpin macam Nik Aziz.

  Nik Aziz patut pencen dan malu sbb bertuankan Anwar Ibrahim yg jelas2 dah rosak aqidah. Apa lagi yg pak tua Nik Aziz mahukan dari orang tu? Apa lagi yg pak tua Nik Aziz nak daripada jawatan? Zuhud jenis apa yg tamak nak pegang kuasa? Tak ingat mati? Tak kisahlah sapa paksa pun. Kalau dah tak larat dan tak mampu, serah pada orang lain. Ini tidak. Semua idea nak veto dan bangkang. Diri sendiri dah kering idea. Harap musuh pulak tu. Jgn peliklah sbb parasit dan bapak parasit sendiri yang beri ruang luas pada musuh Islam jatuhkan perjuangan dalam PAS. Harap ahli2 PAS fikirkanlah...

  ReplyDelete
 4. Lelucon, hang kena sedar, ni menunjukkan PAS ada jati diri. Bukan macam UMNO, senyap2 serah negara kat MCA dan MIC. Sedar2, ramai yang murtad. Sedar2, tanah melayu habis sapu di MCA dan MIC + bapok2 UMNO.

  Kalau tak kerana Prinsip, tak kelihatan apa yang anda lihat sekarang. Semuanya punca UMNO.

  ReplyDelete
 5. tgk la muka zul sulong dgn rashit hasaan tu mana da rasa malu
  muka pengor dan toya tu perasan depa bijak
  buat silap org tegur pon buat selamba je
  jenis muka parasit celaka

  ReplyDelete
 6. Ni Mesti Geng2 Umno yang buat blog nih nak hancurkan Pas. Aku tk Pcaya yg korang kate satu sen pun

  ReplyDelete